pátek 20. září 2013

Tonery, co byste měli vědět.

Tonery jsou zvláštní věc, buď je používáte a milujete, nebo jim nerozumíte, hned několikrát jsem četla recenzi na toner, kde někdo napsal, že "ten toner nic nedělal". Já sama tonery miluji a používám denně, mám jich hned několik a vždycky je střídám dle potřeby. Proto vám chci představit nejzákladnější informace o těchto produktech.

O tonerech se často říká že mají "uzavřít" či "zmenšit póry", ale to je blbost, toner by měl dělat hlavně tři věci: srovnat PH pleti, hydratovat a pomoci vstřebání produktů jenž se nanesou po něm. U tonerů existují dvě kategorie Exfoliační a Hydratační a v ideálním případě by člověk měl po odlíčení použít oba. 

Exfoliační: Tento toner by se měl použít po odlíčení, já sama používám Clarins Gentle Exfoliator Brightening toner, každé ráno i večer. Exfoliační toner funguje na podobné bázi jako enzymatická maska, ideálně by měl obsahovat různé alfahydroxy kyseliny, (tedy kyseliny glykolovou, mléčnou, citrónovou, salicylovou, atd.) které pomáhají odstranit vrstvu mrtvé kůže a podporují pleť v její obnově. Díky tomu je vaše pleť prozářenější, tento typ exfoliace je také mnohem šetrnější než například peelingy s drsnými částečky jako jsou drcené meruňkové pecky nebo mandle. 

Hydratační: Po Exfoliačním toneru by se měl aplikovat toner s hydratačními účinky, který pleť zjemní a hydratuje, v těchto produktech by jste měly hledat hlavně glycerin, kyselinu hyaluronovou (většinou ji naleznete pod názvem sodium hyaluronate) či extrakty z aloe vera. Hydratační toner by měl hlavně přitahovat vlhkost z okolí a udržet jí v pleti, tímto podporuje výkonnost vašeho hydratačního krému. Já sama mám nejraději Moisture Prep od Benefitu, a Breath Of Fresh Air od Lush.

Po chvíli používání uvidíte velké zlepšení ve stavu vaší pleti. Určitě to vyzkoušejte.
Používáte tonery? 
Anna. xx 

9 komentářů:

  1. Super článek , toner vůbec nepoužívám ! Díky za článek ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za přečtení, tonery určitě doporučuji :)

      Vymazat
  2. jo... tonery, ty mám taky ráda. jen si tedy myslím, že toner, co stahuje póry, existuje... a já se bez něj neobejdu, protože jinak se mi ty póry zanáší. jasně uzavřít nebo zmenšit je blbost, ale podle mě stahování funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toner s vysokým obsahem alkoholu roztáhne pleť okolo póru a proto to pak vypadá jako že jsou póry stažené, aspoň co já vím..

      Vymazat
  3. Já patřím doté kategorie lidí, která tonerům nerozumí. V životě jsem vyzkoušela dva - od ryoru a od lushe. Oba mi pkleť zhoršily :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní, možná plet jen překvapila změna v režimu? :)

      Vymazat
  4. Ahoj, děkuji za článek :) Seznamuji se teď nějaký čas s blogem Caroline Hirons, díky němu jsem zjistila, že má péče o pleť je naprosto špatná :D Chci proto zařadit i tonery do své sbírky. Zatím jsem měla špatné zkušenosti, toner mě vždycky hrozně vysušoval, ale asi to byly ty levnější s obsahem alkoholu.
    Chtěla jsem se tě zeptat na dvě otázky: 1) Ten Clarins by se měl používat jen 2 týdně podle návodu. Nenadělá to každodenní používání nějakou paseku? Aby to nebyl nějaký dryják :D
    A druhá věc: Myslíš, že je ok střídat tonery? Nechci používat oba dva naráz po sobě, chci si koupit Clarins a Trilogy s Aloe vera, který by měl být hydratační. Mockrát děkuju za odpovědi :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!
      No caroline sama psala recenzi na ten exfoliační toner od Clarins a psala, že se dá používat každý den, já to teda dělám a moje pleť je vždycky ráda za to, že ho použiju :) určitě to neni dryják! :) uvidíš jak bude tvoje pleť druhý den ráno spokojená.
      Střídat tonery je v pořádku, kdybys viděla kolik jich doma mám tak by sis asi ťukala na čelo :D bude dobré, když je budeš střídat podle potřeb tvé pleti :) když bude sušší tak jí víc hydratovat a tak

      Vymazat
  5. Spočiatku som sa zľakla, že možno tiež patrím medzi tých toner nevzdelancov, ja som si vždy myslela, že toner má pleť hlavne hydratovať, čo je vidím pravda len z časti. Priznám sa, že ja tonery nepoužívam, hoci určite je to pre pleť dobré, ale ja som sa dlho všetkých hydratačným produktom vyhýbala, veď mastná pleť hydratovať nepotrebuje, dnes si gratulujem, že konečne používam aspoň podkladový krém a nejaký ten hydratačný na večer. Tonery chcem ale každopádne skúsiť.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

povídejte, přehánějte!