sobota 24. listopadu 2012

Recenze - YSL Le Teint Touche Éclat


Krásný víkend vespolek!

Pro kosmetiku od YSL máme já a moje peněženka slabost, miluju všechno od designu jejich produktů po produkty samotné, jejich rtěnky jsou opěvovány a YSL Touche Éclat je jeden z nejprodávanějších kosmetických výrobku na světě. A v červenci, k 20. výročí Touche Éclat, začal YSL prodávat nový make-up, Le Teint Touche Éclat foundation. Jakmile jsem si přečetla pár recenzí, věděla jsem, že jej budu chtít.

Tento make-up je inspirován kultovním Touche Éclat, tímpádem to není krycí, ale rozjasňující makeup. Krytí u něj téměř není k nalezení, zakryje trochu zarudnutí a sjednotí tón pleti, víc toho ale nedokáže, takže pokud máte problematickou pleť, asi to nebude to pravé pro vás. Nicméně pleť krásně projasní, a to i bez třpytek, keré mi u mého oblíbeného Rimmel Wake Me Up, vadí.

Škála odstínů je dosti veliká, u nás v Sephorách nemají všechny odstíny, ale výběr není vůbec špatný. Já mám odstín B20, což je neutrální podtón a velmi světlý make-up, prodavačka mi nabízela trošku tmavší odstín, ale je zima a já budu brzo bílá jak stěna. Pokud si nebudete 100% jistí odstínem, nebojte se požádat o pomoc konzultantky, mě se v Sephoře milá slečna věnovala snad 20 minut, než jsme všechno vyzkoušely a vybraly.

Makeup má SPF 19 a podle popisu neobsahuje žádné krycí pigmenty, takže nevytváří maskovitý vzhled, ani v několika vrstvách. (vyzkoušeno za vás) Makeup je lehce parfémovaný, řekla bych že voní až ovocně, mě osobně to nevadí, ale doporučuji nejdřív vyzkoušet, pokud nemáte rádi parfémované produkty. Balení je jako vždycky s YSL zcela bezchybné, krásná těžká skleněná lahvička se zlatým víkem vypadá skvěle. Až na tu pumpičku, se kterou jsem se vůbec nezkamarádila, vždycky mi dá buď málo nebo moc produktu a já pak nevím co s tím.

Tak teď konečně k tomu makeupu, makeup má dost gelovou konzistenci, není vůbec krémový jako Touche Eclat. Makeup je dost lehký a po zkoušení vám můžu jedině doporučit nanášení prsty, nějak mi to štětcem moc nevyhovovalo. Makeup kryje doopravdy málo až středně, když si dáte dvě vrstvy tak už začne být trochu krycí, ale jak jsem už říkala, akné vám doopravdy neschová. Po rozetření makeup na pleti kompletně zmizí a zanechá za sebou krásnou rozjasněnou, sjednocenou pleť.

Rozhodně bych makeup doporučila, pokud nemáte problematickou pleť, ale váš tón pleti je nejednotný a vaše pleť vypadá unaveně a bez života. Makeup je i lehce hydratační, takže jej můžu doporučit i pokud máte lehce sušší pleť jako já. Určitě bych vám jej nedoporučovala, pokud máte akné a chcete hodně krycí makeup, pokud máte hodně mastnou pleť a chcete matující makeup.

Já jsem s makeupem spokojená, dělá přesně to, co tvrdí a když chci větší krytí, tak radši použiju něco jiného. Lahvička s obsahem 30ml stojí 1150kč, ale Sephora má neustále 20% slevu, takže jej lze koupit levněji.

A co vy? Preferujete matné makeupy, nebo právě naopak lehké hydratační makeupy? Povídejte, přehánějte!

Krásný a úspěšný víkend vám přeji
-annadotorg

1 komentář:

povídejte, přehánějte!