úterý 16. října 2012

Sněhulák.

zdroj
Dobrý večer vespolek!

Já pořád s chřipkou, vy snad bez ní. Válím se už 4 den doma v posteli a pořád mi není ani o kapičku lépe. Vypila jsem asi 50litrů zázvorového čaje, zničila krabičku paralenu a pastilek na krk a dokonce jsem přečetla i knihu. (nebo dvě, ale to jsou detaily) Nevím jak to máte vy, ale pro mě je nemoc chvíle kdy většinou odkládám počítač a nechávám se unášet kouzlem knih. Nicméně nečekejte žádnou krásnou literaturu jako je Maupassant, já nejradši čtu kriminálky. (ale Maupassantova Miláčka by měl každý člověk přečíst, aspoň jednou..)

Jo Nesbø je můj nejnovější milenec, po Larssonovi jsem nevěděla jestli se mi bude vůbec zase někdy nějaká ta kriminálka líbit. Nicméně když jsme byli na Slovensku u babičky tak jsem z nudy otevřela jeho Pentagram, který si sebou vzala máma. Během odpoledne jsem ho přečetla a chtěla jsem víc, teď mám přečtené všechno od něj co vyšlo v češtině a mám zálusk na nějaká ta vydání v angličtině, která jsem zahlédla v Luxoru.

Jestli máte rády kriminálky a rády čtete, tohle by mohlo být to právé i pro vás. Knihy jsou čtivé a já je většinou během jednoho dne zhltám. Jsou to knihy které nedáte z ruky dokud je nepřečtete, ať už budete přes noc vzhůru, nebo přejedete zastávku metra a skončíte na konečné.. což se mi stalo už víckrát. 

Hlavní hrdina, Harry Hole, je trošku takový antagonista, ale takové mám já prostě ráda a nějaký dokonalý detektiv mě nebaví. Alkoholik, který má šestý smysl na všechno spojené s vraždama je mého srdce šampión. I proto jsem měla ráda Lisbeth od Larssona, byla jiná a tím si mě získala, a musím říct, že film jí ztvárnil ještě lépe než jsem očekávala. 

Dnes mi máma přivezla domů novou knížku od něj Šnehulák, i proto právě teď píšu tento příspěvek, neboť příštích pár dní budu ve zcela jiném světě a vy aspoň budete vědět proč. 

Četly jste už něco od Nesba? Líbilo se vám?


Přeji vám krásný večer, plný krásné literatury a teplého čaje.
-annadotorg

3 komentáře:

  1. Dlouho jsem si nepřečetla žádnou kriminálku, skvělý tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Brzy se uzdrav, aspon si přečteš tu knížku!:D)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš hezký blog. Jsem tvou novou čtenářkou :) A jestli máš chuť, tak zajdi i ty ke mě :)

    OdpovědětVymazat

povídejte, přehánějte!